Putin: Çin’e Doğal Gaz Sevkiyatı 100 Milyar Metreküpe Ulaşabilir

Putin’den Zelenskiy’ye Moskova Daveti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Putin, savaşta artık “tünelin sonundaki ışığı gördüğünü” belirterek, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’yi Moskova’da görüşmeye davet etti.
Putin, kendisiyle doğrudan görüşmeye hazır olduğunu vurgulayarak, çözüm için diplomasi mesajı verdi.
İşte haber formatında düzenlenmiş hali:
Moskova —
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’e gerçekleştirdiği dört günlük ziyaretin ardından Pekin’de Rus gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Putin, Çin ile Rusya arasında doğal gaz ticaretine ilişkin varılan anlaşmaları değerlendirdi. Rus lider, “Rus gazının boru hatlarıyla Çin’e sevkiyatı yıllık 100 milyar metreküpe ulaşabilir” dedi.
Çin’in dünyanın en büyük enerji tüketicisi olduğuna dikkat çeken Putin, doğal gazın piyasa formülüne dayalı bir fiyattan satılacağını belirterek, bunun Pekin için de avantaj sağlayacağını ifade ettİ.
YENİ HABERLER
YORUMLAR
Henüz hiç yorum yapılmamış.